ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

25/11/2020
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΗΧΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

 

Χαροκόπου 46, Αργοστόλι 28100                                                         Αργοστόλι, 25/11/2020

Τηλ. 26710-20022                                                                                  Αρ. Πρωτ:1206

E-mail: kesy@argostoli.gov.gr

Ιστότοπος: http://kesykefallonia.blogspot.gr

 

 

 


25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Παρά τις αντιξοότητες της περιόδου που βιώνουμε για ακόμη μία χρονιά το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η διεθνής αναγνώριση της βίας κατά των γυναικών ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διάκριση λόγω φύλου, αποδεικνύει ότι η παράμετρος των έμφυλων διακρίσεων και της έμφυλης βίας συνιστά πεδίο πρόληψης και άμεσης αποκατάστασης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, εντάσσεται στο  δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής &Ισότητας των Φυλών  με 42 Συμβουλευτικά Κέντρα, 20 Ξενώνες Φιλοξενίας και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS15900.

Στα επτά χρόνια λειτουργίας του έχει δεχτεί πάνω από 250 γυναίκες που αναζητούν ψυχοκοινωνική στήριξη, νομική συμβουλευτική αλλά και εργασιακή συμβουλευτική, ώστε να επανενταχθούν με αξιοπρέπεια στην αγορά εργασίας και στον κοινωνικό ιστό. Επίσης έχει υλοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  προς την τοπική κοινωνία και προωθεί τη συνεχή διεύρυνση  ενός  δικτύου συνεργασίας  με άλλους φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική - ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) στο οικογενειακό, στο επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον αλλά και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (μετανάστριες, αιτούσες άσυλο, γυναίκες με αναπηρία, μονογονείς κ.ά.) και γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών θέλοντας να περάσουν το δικό τους μήνυμα διοργανώνουν τις εξής δράσεις  αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του μήνα Νοεμβρίου:

  • θα μεταδίδεται από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς το σποτ του Κέντρου μας, το οποίο δίνει έμφαση στην έκταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.  Η ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Σημίτη μας δανείζει την φωνή της  και το spot αποτελεί κάλεσμα για όλες τις γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις.

·         πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας του Α.Τ. Αργοστολίου η δημιουργία αφίσας, η οποία έχει αναρτηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες, φαρμακεία & σε εν λειτουργία καταστήματα του Δήμου Αργοστολίου. Σκοπός της συνεργασίας των δυο υπηρεσιών είναι η παροχή της υποστήριξης των γυναικών, που υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Περνώντας το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπομένουμε και τη βία. Όταν δεν είσαι ασφαλής στο ίδιο σου το σπίτι, σπάσε τη σιωπή σου και ζήτησε βοήθεια.

 

Με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – δεν είσαι μόνη»  ενθαρρύνουμε  όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν  τη σιωπή τους και να  απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, ώστε να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα   τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 ή στείλε μας email στο kesy@argostoli.gov.gr

Εναλλακτικά μπορείς να επικοινωνήσεις με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900  που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

Ας μην μείνουμε απαθείς.

Να μην αφήσουμε καμία γυναίκα μόνη ούτε τώρα.

 

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς