ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Προχωρά η Μονάδα Αφαλάτωσης στο Αργοστόλι, έργο πνοής 4,5 εκατ. €

15/06/2016
Νέα - Δελτία Τύπου >>


Αργοστόλι  15/ 06 /2016

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Ιουνίου 2016, η σύναψη προγραμματικής σύμβασης και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης για την εκτέλεση της Πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία προκατασκευασμένης μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 10.000 m3 ημερησίως στο Αργοστόλι».

Την εισήγηση έκανε ο Αναπληρωτής Δημάρχου και υπεύθυνος τεχνικών έργων Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει ο απλός πολίτης του Αργοστολίου και ο επισκέπτης από ένα  τέτοιο έργο. Θα υπάρξει η δυνατότητα κατάποσης νερού από τη βρύση και δεν θα είναι απαραίτητη η αγορά εμφιαλωμένου νερού, ενώ θα πάψουν οι πολίτες του Αργοστολίου να επιβαρύνονται ετησίως με το κόστος αντικατάστασης των συσκευών και των υλικών που σχετίζονται με το νερό και καταστρέφονται λόγω της ποιότητάς του.

Η ΔΕΥΑΚ ενέκρινε Προγραμματική Σύμβαση σύμφωνα με τους όρους της οποίας ο Δήμος Κεφαλονιάς ως δικαιούχος της Πράξης έναντι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «ΥΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» αναλαμβάνει να υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης και να εκτελέσει την Πράξη.  Εξάλλου, η ΔΕΥΑΚ δεν έχει την διαχειριστική επάρκεια(τεχνικές και οικονομικές υπηρεσίες, αποφαινόμενα όργανα, αναγκαία στελέχωση κ. λπ.).

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκλήθη να αποφασίσει για την έγκριση των όρων της Προγραμματικής Σύμβασης, την υποβολή της πρότασης ένταξης της Πράξης «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία προκατασκευασμένης μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 10.000 m3 ημερησίως στο Αργοστόλι», προϋπολογισμού 4.523.272 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, για χρηματοδότηση από το Ε.Π. «ΥΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΣΠΑ 2014-2020 και την εξουσιοδότηση του Δημάρχου Κεφαλονιάς για τις ενέργειες που απαιτούνται για υποβολή της πρότασης.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι ο κ. Διονύσης Λυκούδης τόνισε ότι υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 30/06/2016 για την υποβολή της πρότασης και δεν δύναται να υπάρξει καθυστέρηση. Εξάλλου, αυτό αφορά σε ένα έργο πνοής για το Αργοστόλι και την Κεφαλονιά, ένα έργο που δεν χωρά διαφωνίες και μεμψιμοιρίες. Ένα έργο που θα ωφελήσει και τις επόμενες γενιές, όπως χαρακτηριστικά σχολίασε και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νικόλαος Ανουσάκης.

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς