ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

23/11/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           Αργοστόλι,23/11/2022

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ                                            Αρ.πρωτ.: 1651

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Ταχ. Δ/νση: Χαροκόπου 46, Τ.Κ. 281 00

Τηλ.: 26710 20022

Email: kesy@argostoli.gov.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25Η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά  το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς τιμά την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η μέρα αυτή αποτελεί μία συμβολική αφορμή, ώστε να αντικρίσουμε κατάματα ένα διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο συντηρείται μέσω της κοινωνικοποίησης των φύλων, της δημιουργίας έμφυλων στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά και της συνεχούς απειλής βίας. Οι παράγοντες αυτοί συνολικά θέτουν τις γυναίκες σε κατώτερη θέση και επηρεάζουν τις ενέργειές τους σε όλα τα επίπεδα, ενώ συνιστούν και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το  δίκτυο της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, στο οποίο εντάσσεται και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικώνστηρίζει όλες τις γυναίκες που βρίσκουν τη δύναμη να σπάσουν τη σιωπή τους και να ζητήσουν βοήθεια, παρέχοντας ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή & νομική συμβουλευτική, καθώς και ενημέρωση και εξειδικευμένη πληροφόρηση για θέματα έμφυλης βίας.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών και φέτος διοργανώνει  δράσεις  αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Συγκεκριμένα για το μήνα Νοέμβριοθα πραγματοποιηθούν:

  • Μετάδοση από τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του σποτ του Συμβουλευτικού Κέντρου, το οποίο δίνει έμφαση στην έκταση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.  Η ραδιοφωνική παραγωγός Αφροδίτη Σημίτη μας δανείζει την φωνή της  και το spot αποτελεί κάλεσμα για όλες τις γυναίκες, που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή βίας ή/και πολλαπλές διακρίσεις.
  • Φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος» στις 24 & 25 Νοεμβρίου με χρώμα πορτοκαλί, το οποίο είναι το επίσημο χρώμα της διεθνούς ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
  • Προβολή της δραματικής ταινίας «WhatWillPeopleSay», την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 20:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος». Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό. Η ταινία είναι  διεθνούς συμπαραγωγής του 2017, σε σκηνοθεσία & σενάριο τηςIramHag,
  • Πραγματοποίηση εκδήλωσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών  (StreetWork), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  25 Νοεμβρίου 2022 από τις 10:30 π.μ. έως 12:30 μ.μ. στην οδό Π.Βαλλιάνου.  Θα περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού εντύπου και ενημέρωση των πολιτών για θέματα έμφυλης βίας αλλά και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του κέντρου μας.Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετέχουν τα στελέχη από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Αργοστολίου, το ΚΕΘΕΑ Ιονίων Νήσων, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ληξουρίου& και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σάμης.

 

Με το μήνυμα «δεν είσαι (η) μόνη – δεν είσαι μόνη» ενθαρρύνονται όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες που υφίστανται έμφυλη βία ή/και πολλαπλές διακρίσεις να σπάσουν  τη σιωπή τους και να  απευθυνθούν στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, ώστε να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα  τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας.

Επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00 ή στείλε μας email στο kesy@argostoli.gov.gr

Εναλλακτικά μπορείς να επικοινωνήσεις με την Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900  που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα.

 

Καμία γυναίκα που βιώνει κακοποίηση δεν είναι η μόνη,

ούτε πρέπει να αισθάνεται μόνη

 

      Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών 

Η υπεύθυνη έργου Αλεξάνδρα Παπαναστασάτου

                                    Ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τσιλιμιδός

 

 

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στην Κεφαλλονιά» του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

 

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς