ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου

05/09/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Νομός Κεφαλληνίας

Δήμος Αργοστολίου

Γραφείο Δημάρχου

Ταχ. Δ/νση: Π.Βαλλιάνου

28 100 Αργοστόλι

 

 

 

 

 

 

Αργοστόλι, 5/9/2022

                                                                        

 

 

«Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου».

 

Ο Δήμος Αργοστολίου ανταποκρινόμενος με σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά υπέβαλε πρόταση για την αξιοποίηση του παλαιού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος για την μετατροπή του σε Μουσείο με στόχο την ανάδειξη των έργων του Γεράσιμου Σκλάβου.

Η πρόταση έγινε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ αναρτήθηκε πρόσκληση, που αφορά τους ΟΤΑ Α΄Βαθμού με τίτλο «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του κτιριακού αποθέματος, αρχιτεκτονικής αξίας και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, που βρίσκεται σε σημαντική θέση σε σχέση με πλέγμα διαδρομών ιστορικού, περιβαλλοντικού ή πολιτιστικού χαρακτήρα» και εγκρίθηκε με την απόφαση ΕΥΔ/ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ 4496/05-05-2021,το ποσό 2.577.550,23 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), με τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου Δήμου Αργοστολίου».

Σε συνέχεια Ανοικτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού που δημοσιεύθηκε στις 10/12/2021 ο Δήμος Αργοστολίου ανέθεσε στην εταιρεία «Optimum Value A.E. Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» σύμφωνα με την Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, την παροχή των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την υλοποίησης της Πράξης(2ο Υποέργο)το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Επιπλέον, στις 02/09/2022 έγινε παρουσίαση της πορείας της πράξης στο Δήμο Αργοστολίου όπου διαπιστώθηκε  ότι η πράξη κυλάει εντός του χρονοδιαγράμματος.

Στις 10/08/2022 ο Δήμος Αργοστολίου διακήρυξε Ανοικτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου όσον αφορά το 1ο Υποέργο με τίτλο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου». Σε συνέχεια ηλεκτρονικής αποσφράγισης του διαγωνισμού, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν δύο ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς για τον διαγωνισμό. Η διαγωνιστική διαδικασία υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί έως  τον Οκτώβρη του 2022 και η Σύμβαση να έχει υπογραφεί τον Νοέμβρη σε συνέχεια έγκρισης της Σύμβασης από την Διαχειριστική Αρχή.

Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική εικόνα του τόπου μας, τιμώντας παράλληλα ένα από τα περιώνυμα τέκνα του.

 

Aπό το Γραφείο Δημάρχου

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς