ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Διατήρηση τιμών και εξορθολογισμός των υπερβολών η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής για παραλίες

30/05/2016
Νέα - Δελτία Τύπου >>

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία χθες, στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της 25ης Μαΐου, τα δύο θέματα που αφορούσαν στην παραχώρηση των προτεινόμενων χώρων απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας με δημοπρασία, καθώς και στον καθορισμό ανταλλάγματος των δημοπρατούμενων τμημάτων αιγιαλών – παραλιών Δήμου Κεφαλονιάς.

Και στα δύο θέματα την εισήγηση έκανε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νικόλαος Παπαδάτος, τονίζοντας από την αρχή ότι η Δημοτική Αρχή έκανε προσπάθεια οι προτεινόμενες τιμές να είναι είτε ίδιες με πέρυσι είτε χαμηλότερες από τις τελικές τιμές κατοχύρωσης των περσινών δημοπρασιών, ειδικά σε παραλίες όπου η τελική τιμή είχε εκτοξευθεί.

Σε γενικές γραμμές η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής είναι να διατηρηθούν ή και να μειωθούν οι τιμές, όπου είναι δυνατό, αλλά και να υπάρξει εξορθολογισμός των όποιων υπερβολών παρατηρήθηκαν πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος, για πρώτη φορά, ξεκινά να εφαρμόζεται πιλοτικά στην παραλία της Σκάλας το χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρόγραμμα «Seatrac», με σκοπό την ευκολότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην παραλία. Ο κ. Παπαδάτος, αναφερόμενος σε αυτό, εξήγησε ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι το πρόγραμμα να επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του νησιού μελλοντικά.

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς