ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Eπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ στο Δημαρχείο

11/07/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ        

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

Γραφείο Δημάρχου            

Πλατεία  Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι                                                                  

Αργοστόλι, 11-07-2022

 

Θέμα:Eπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΣ στο Δημαρχείο.

Στην Κεφαλονιά βρέθηκε για δεύτερη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος είχε το πρωί της Δευτέρας, συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Αργοστολίου.

Ο κ. Σταυριανουδάκης, έφτασε στο Δημαρχείο συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο και εκεί τον περίμεναν ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και κ. Διονύσης Μινέτος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Χαράλαμπος Τουμάσης.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο,τέθηκαν υπό μορφή ενημέρωσης  και συζήτησης στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, τα ζητήματα που υπάρχουν ανοικτά στον Δήμο Αργοστολίου, ως προς τα έργα που είναι να γίνουν, ενώ έγινε αναλυτική ενημέρωση για όσα έργα αυτή την στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Σταυριανουδάκης από την πλευρά του, ενημέρωσε και για το ιδιαιτέρως υψηλό ποσοστό ένταξης έργων από τον Δήμο Αργοστολίου που αγγίζει το 68%, την στιγμή που όπως ανέφερε, άλλοι δήμοι δεν έχουν πιάσει καν το 40%!

Το έργο της στάθμευσης του Αργοστολίου, τονίστηκε ως το πιο σημαντικό για να δρομολογηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ έγιναν και αιτήματα για έργα που αφορούν την οδική ασφάλεια (δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας μέσα στην πόλη του Αργοστολίου). Στην συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αποκατάσταση του κτηρίου του Θαλασσόμυλου στο Αργοστόλι, αλλά και στα υπόλοιπα έργα που αφορούν την αποκατάσταση του κλειστού Γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης»  του Αργοστολίου.

Ο Δήμαρχος παρέδωσε ξανά στον Γενικό Γραμματέα το αναλυτικό τεχνικό δελτίο, την αρτιότητα του οποίου είχε εξάρει ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Τριαντόπουλος στην τελευταία του επίσκεψη στην Κεφαλονιά, ώστε να υπενθυμιστούν τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά στο Αργοστόλι και αφορούσαν κυρίως τις καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία φυσικά φαινόμενα «Ιανός» και  «Μπάλλος».

Ο κ. Σταυριανουδάκης, στο τέλος της συνάντησης, παρέλαβε από τον Δήμαρχο Αργοστολίου, αναμνηστικό  δώρο με την εικόνα του Αγίου Γερασίμου.

 

 

                                        Από το Γραφείο Δημάρχου

   

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς