ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Η απόφαση του Δ.Σ. για τις ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

02/09/2016
Νέα - Δελτία Τύπου >>

Αργοστόλι  02/ 09 /2016

 

Μετά την ακρόαση κατοίκων από την Τ.Κ. Καμιναράτων για το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στη θέση «Μωρού» στα Κηπούρια στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 31ης Αυγούστου 2016 και τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, διαμορφώθηκε σχετικό ψήφισμα των κατοίκων που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και το οποίο έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Δήμου Κεφαλλονιάς επικαιροποιεί την αριθμ. 226/2015 προηγούμενη απόφασή του που αρνείται την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Μωρού» Κηπούρια και εκφράζει την συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής. Συμμερίζεται την αγωνία τους για τον τόπο, κατανοεί τις θέσεις των και αποφασίζει την αμέριστη συμπαράστασή του τόσο με την Νομική του Υπηρεσία όσο και με την προσωπική παρουσία όλων των μελών του απέναντι σε κάθε ενέργεια που θα αποβλέπει σε συνέχιση των έργων εγκατάστασης των ανεμογεννητριών».

Επίσης, αποφασίστηκε να κληθεί η Βουλευτής του νομού, κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, να ενεργήσει  προκειμένου να παραιτηθεί το Ελληνικό Δημόσιο από το δίκαιο αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς και να διερευνήσει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Κεφαλλονιάς άμεσα ποιες δυνατότητες νομικών προσφυγών έχει για την επένδυση.

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς