ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» - Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού: Πρόσκληση για διαδικτυακή συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα «Βία και Παραβατικότητα στα Σχολεία»

10/02/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ «Απόπλους»

 

 

Δελτίο Τύπου 10/2/2022

 

Κέντρο Πρόληψης «Απόπλους» - Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού: Πρόσκληση για διαδικτυακή συνάντηση εκπαιδευτικών με θέμα «Βία και Παραβατικότητα στα Σχολεία»

 

Τα τελευταία χρόνια η σχολική βία και παραβατικότητα των μαθητών βρίσκεται στο επίκεντρο του κοινωνικού ενδιαφέροντος γιατί η συχνότητα που παρουσιάζεται πλέον το φαινόμενο προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στην σχολική κοινότητα. Φέτος περισσότερο από ποτέ το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Απόπλους» δέχτηκε μια πλειάδα αιτημάτων από τα σχολεία για συνεργασία στην διαχείριση τέτοιων περιστατικών βίας και παραβατικότητας στο σχολείο.

Μέσα στα πλαίσια της ανάγκης που έχει προκύψει από αυτή την συγκυρία στην σχολική κοινότητα, το Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και τις διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας και Ιθάκης δια των αντίστοιχων υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων, οργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Βία και Παραβατικότητα στα Σχολεία» με εισηγήτρια την κα Ανθή Βασιλακοπούλου, κοινωνική λειτουργό. Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και θα υλοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 με 20:00.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email στο apoplus@otenet.gr έως και την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 αναγράφοντας τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία:

         Το ονοματεπώνυμό σας

·                 Το E-mail σας

         Τηλέφωνο επικοινωνίας

         Τη σχολική μονάδα στην οποία εργάζεστε.

Μετά τη συλλογή των συμμετοχών θα σας αποσταλεί μέσω email ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος (link) για την σύνδεσή σας με την πλατφόρμα ΖΟΟΜ καθώς και οι απαραίτητες οδηγίες.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Υπενθυμίζεται πως η συμμετοχή στη διαδικτυακή συνάντηση όπως και όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης «Απόπλους» παρέχονται δωρεάν.  

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς