ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ - STRONGME

03/03/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

 

 

ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ

STRONGME

ΓΡΑΦΕΙΟΤΥΠΟΥ

 

strongme2021@gmail.com - +30 6936858268

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις 8 Μαρτίου,με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το  κίνημα Strong me και ο Δήμος Θεσσαλονίκης - υπό την αιγίδα της  Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) - ενώνουν όλη την χώρα ενάντια στην έμφυλη βία.

 

Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στη μνήμητων γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρο τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε.

 

Το κίνημα Strong me για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου.

 

Από τις εμβληματικές "Ομπρέλες" στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης  θα δοθεί το σύνθημα ώστε να φωταγωγηθούν ταυτόχρονα μνημεία σε 30 πόλεις σε όλη την χώρα στη μνήμη των γυναικών που δολοφονήθηκαν. Έτσι, ρίχνουμε φως στην πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας, για να δούμε όλοι ξεκάθαρα την ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ στο πραγματικό της μέγεθος, ως ένα έγκλημα με κοινωνικές διαστάσεις το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

 

    Συγκεκριμένα την Τρίτη 8 Μαρτίου,  στις 18:30,με φόντο τις "Ομπρέλες" του Ζογγόπουλου ένα πιάνο, ένα βιολί και μια παρέα παιδιών θα στείλουν με τον πιο καθηλωτικό τρόπο το μήνυμα ότι τα κορίτσια που χάθηκαν δεν ξεχάστηκαν και μας δείχνουν τον δρόμο να "αλλάξουμε" ως κοινωνία.

 

     Το δικό του μήνυμα θα στείλει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί από τις Ευρωβουλεύτριες Εύα Καϊλή  και Έλενα Κουντουρά και τον Ευρωβουλευτή Στέλιο Κυμπουρόπουλο,αλλά και μηνύματα από εκπροσώπους των 30 Δήμων από όλη την χώρα πουσυμμετέχουν στην καμπάνια.

 

Την αντίστροφη μέτρηση για να φωταγωγηθούν  ταυτόχρονα τα μνημεία στους 30 Δήμους, θα κάνει η Αλεξάνδρα Μάκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην Φολέγανδρο.

Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Αναστασία Καρυπίδου και Αναστασία Τελιανίδου, θα πλαισιωθεί από το τραγούδι για την έμφυλη βία, που ερμηνεύει η ιδρύτρια του Strong me Ασπασία Θεοφίλου

 

Το πρωτοποριακό αυτό  και δύσκολο εγχείρημα,επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ο Μάριος Τσικνής.

Το έργο του Strongme υποστηρίζεται έμπρακτα με την δωρεάν δημιουργία πρωτότυπων εκστρατειών επικοινωνίας(τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών μηνυμάτων και εντύπων καταχωρήσεων) από την συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας 4 wisemonkeys,την εταιρεία παραγωγής topcutModiano και το sound&musicBounce.

  

Χορηγοί επικοινωνίας: Love 106,5 Θεσσαλονίκη &Star 95,5 Χαλκιδική.

Χορηγός μεταφοράς:HeraklionTravel

Μέγας χορηγός: SEPTONA

 

 

 

 

 

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ :

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗ 

ΒΥΡΩΝΑΣ 

ΦΛΩΡΙΝΑ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ -  ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΚΟΖΑΝΗ

ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΥΡΓΟΣ   

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ

ΩΡΩΠΟΣ

ΑΓ.ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ     

ΚΑΤΕΡΙΝΗ        

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ

ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ - ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑ       

Π.ΦΑΛΗΡΟ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΡΑΜΑ

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΑΓΓΑΙΟ       

ΣΠΕΤΣΕΣ

ΛΗΜΝΟΣ

 

                

                

Στις 8 Μαρτίου, λέμε επιτέλους την ΓΥΝΑΙΚΤΟΝΙΑ με το όνομά της.