ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Μια μαγική βραδιά μας χάρισε το Μουσικό Σχολείο Βόλου

12/07/2016
Νέα - Δελτία Τύπου >>

Αργοστόλι  11/ 07 /2016

Μια μαγική μουσική βραδιά χάρισε στο πολυπληθές κοινό του το Μουσικό Σχολείο Βόλου, προσκεκλημένο της ΚΕΔΗΚΕ του Δήμου Κεφαλλονιάς, το Σάββατο, 09 Ιουλίου 2016, στον αύλειο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, μέσω μιας εξαιρετικά οργανωμένης συναυλίας, αφιερωμένης στα 50 χρόνια προσφοράς του Μανώλη Μητσιά στο ελληνικό τραγούδι.

Για «δίδαγμα για το μέλλον του τόπου» μίλησε ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ κ. Γιώργος Κατσιβέλης, αναφερόμενος στο πρόλογό του στην παρουσία των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στο νησί μας, προσθέτοντας ότι «το ταλέντο αναδεικνύεται μέσα από τη σκληρή δουλειά, τη συνεργασία και την πειθαρχία».  Στους ίδιους τόνους και ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους, σχολίασε πως θα πρέπει να γίνει θεσμός στο νησί μας ένα φεστιβάλ μουσικών σχολείων και πρόσθεσε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να ζητηθεί η ίδρυση ενός μουσικού σχολείου στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο Ληξούρι.

Με συγκίνηση ο Διευθυντής της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και ο άνθρωπος που πρότεινε την καθιέρωση ενός φεστιβάλ μουσικών σχολείων στην Κεφαλονιά, κ. Δημήτρης Μαρκάτος, καλωσόρισε το Μουσικό Σχολείο Βόλου και ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για την άμεση ανταπόκριση στην πρότασή του και το γεγονός ότι μέσω της πρόσκλησης του Μουσικού Σχολείου Βόλου φέτος, ανοίγει ο δρόμος για ένα τέτοιο φεστιβάλ.

Από πλευράς του Μουσικού Σχολείου Βόλου, χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του σχολείου, κα  Αρετή Τζανετοπούλου, ευχαριστώντας συγχρόνως τον Δήμο Κεφαλονιάς για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Όσον αφορά στην ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής, της χορωδίας και των σολίστ, δεν πρέπει να παραλείψουμε το όνομα του κ. Ζαχαρία Κουκουσέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως την συναυλία παρακολούθησε με ενδιαφέρον ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς ,κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ενώ, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παλλικής , κ. Αλέξης Μοσχονάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, κ. Δημήτρης Μαρκέτος, η Διευθύντρια της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, κα Αγγελική Τοτόλου και η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ΑμεΑ, «Υπερίων», κα Σοφία Μαροπούλου.

Ολοκληρώνοντας, ειδική αναφορά και ευχαριστίες οφείλουμε να κάνουμε στους δύο μεγάλους χορηγούς της εκδήλωσης, τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλλονιάς, που ανέλαβαν τη διαμονή και τη διατροφή, και την kefalonianlines, που πρόσφερε την μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς