ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

12/08/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

 

 

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ        

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ              

Πλατεία Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι                                                                  

Τηλ: 2671360160

e-mail: dimarxos_argostoliou@kefallonia.gov.gr

Αργοστόλι, 11-08-2022

«ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ»

 προϋπολογισμού 5.000.000,00  ευρώ.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου, με σχετική Πράξη του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο του Δήμου μας με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ.

Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις

  1. Αναβάθμιση της εισόδου της πόλης του Αργοστολίου με την Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Αντώνης Τρίτσης» επιφάνειας 17,7 στρεμμάτων.
  2. Δημιουργία ανοιχτού θεάτρου 1.200 θέσεων με την ανάπλαση της Πλατεία στην περιοχή των Λαϊκών κατοικιών στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τσιλιμιδού – Τζουγανάτου και Σόλωνος Γαλιατσάτου επιφάνειας 3,5 στρεμμάτων.
  3. Δημιουργία ζώνης Ήπιας Κυκλοφορίας με την διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων και των Δημοτικών οδών στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς Βύρωνος – Αντώνη Τρίτση – Ανδρέα Χοϊδά – Λεωφόρος Βεργωτή – Βύρωνος επιφάνειας 1,5 στρεμμάτων.
  4. Ανάπλαση της πλατείας έμπροσθεν του Σχολικού Συγκροτήματος του οικισμού των Κεραμειών επιφάνειας 1,1 στρεμμάτων.
  5. Ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Κοινοτικού Καταστήματος του Πόρου επιφάνειας 8 στρεμμάτων.
  6. Ανάπλαση της πλατείας του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος του οικισμού του Αγίου Νικολάου επιφάνειας 1,55 στρεμμάτων.
  7.  

Συνολικά, η επιφάνεια των παρεμβάσεων προσεγγίζει τα 30 στρέμματα. Το προαναφερόμενο έργο αποσκοπεί στην αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου και στην ανάταξη των υποβαθμισμένων σημερινών χαρακτηριστικών των περιοχών παρέμβασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το έργο της Ανάπλασης του δικτύου πεζοδρόμων, πλατειών και Κεντρικής Αγοράς της πόλης του Αργοστολίου προϋπολογισμού 6.000.000,00  ευρώ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, την Ανάπλαση της Παραλιακής ζώνης από το άγαλμα Καββαδία έως το Λιμεναρχείο προϋπολογισμού 1.450.000,00 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, την Ανάπλαση των πλατειών Λακήθρας και Αγίας Ειρήνης προϋπολογισμού 550.000,00 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο και την νέα πρότασης δημιουργίας Ζωνών Ήπιας Κυκλοφορίας στο Αργοστόλι προϋπολογισμού 3.500.000,00 ευρώ που έχει υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, το σύνολο της όλης παρέμβασης θα ξεπεράσει αθροιστικά τα 16.500.000 ευρώ.

Οι παρεμβάσεις αυτές επαναπροσδιορίζουν τη φυσιογνωμία της πόλης του Αργοστολίου αλλά και των οικισμών του Δήμου μας και αναμένεται να έχουν πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς