ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥMΒΑNΤΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

05/07/2021
Νέα - Δελτία Τύπου >>

 

     

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05-07-2021

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥMΒΑNΤΑ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΙΟΥ – ΠΡΟΝΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Ως Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια:

·        Τους υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κατέβαλλαν από την Παρασκευή 2-7 έως τα ξημερώματα της Κυριακής 4-7 στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που ξέσπασαν πρώτα στην περιοχή του οικισμού της Σκάλας και στην συνέχεια στον οικισμό Καμπιτσάτων της Δ.Ε.Ελειού – Πρόννων.

·        Τις δυνάμεις ενίσχυσης από την ηπειρωτική χώρα, τους χειριστές των εναέριων μέσων, το σύνολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αργοστολίου, τους «ανώνυμους» πυροσβέστες που έδωσαν την μάχη σε όλα τα μέτωπα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυριακής.

·        Την Ελληνική Αστυνομία για την καίρια συνδρομή της στην ψύχραιμη, οργανωμένη πληροφόρηση και απομάκρυνση του πληθυσμού, τους «ανώνυμους» αστυνομικούς που ακόμη και στις 4:15 το πρωί της Κυριακής,καθοδηγούσαν τις υδροφόρες στο δύσβατο αγροτικό δίκτυο της περιοχής.

·        Την εθελοντική ομάδα Πυροπροστασίας Ελειού – Πρόννων για τη σκληρή μάχη που έδωσε και την ΕΟΔ Κεφαλονιάς που μας αντικατέστησε στη φύλαξη του περιαστικού δάσους του Αγίου Αθανασίου στο Αργοστόλι δίνοντάς μας την δυνατότητα να διαθέσουμε και τρίτο πυροσβεστικό όχημα στη περιοχή της πυρκαγιάς.

Τέλος, θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον, μαζί με τις πυρκαγιές, θα περιοριστούν ή θα εκλείψουν ορισμένα λυπηρά φαινόμενα παραγόντων που περνούν από τα συμβάντα φυσικών καταστροφών με την ταχύτητα του κομήτη του Χάλεϋ μόνο και μόνο για να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ και για να γεμίσουν με φωτογραφίες τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ &ΠΟΛΙΤIΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΜΙΝΕΤΟΣ

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς