ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΩΝ

29/03/2022
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ        

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ              

Πλατεία  Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι                                                                  

Αργοστόλι, 29-03-2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΑΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΥΡΟΥΚΛΑΤΩΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω του ηλεκτρονικού και έντυπου τοπικού τύπου, δηλώσεις του πρώην Δημάρχου Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρου Παρίση οι οποίες  αναφέρουν ότι το έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο από το Δήμο Αργοστολίου και αφορά στην αποκατάσταση της βατότητας της δημοτικής οδού πρόσβασης στον οικισμό Κουρουκλάτων, αποτελεί έργο της δικής του περιόδου.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους Δημότες μας, ότι η οδός πρόσβασης στον οικισμό των Κουρουκλάτων υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς του έτους 2014 που έπληξαν το νησί μας. Έκτοτε, στην οδική υποδομή δεν έγινε καμία παρέμβαση αποκατάστασης με αποτέλεσμα, το Σεπτέμβριο του 2020, να υποστεί νέες, εκτεταμένες καταστροφές από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, θα πρέπει επίσης να αναφερθούν τα εξής:

Α) ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

1.      Στις 09 Δεκεμβρίου του 2020, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου ολοκλήρωσε την μελέτη αποκατάστασης της οδού.

2.      Στις 04-06-2021, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αργοστολίου με την 162/2021 Απόφασή της, ενέκρινε τη Μελέτη και τους όρους της πρόσκλησης ενδιαφέροντος επιλογής αναδόχου.

3.      Στις 08-06-2021, με το αριθ. πρωτ. 9949/8-6-2021 έγγραφο του Δήμου Αργοστολίου εστάλη η σχετική Πρόσκληση στους υποψήφιους αναδόχους.

4.      Τέλος, στις 18-06-2021, με την 195/2021 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου, εγκρίθηκε το Πρακτικό επιλογής Αναδόχου.

Β) ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου, μετά από αίτημά του προς την κα Περιφερειάρχη εξασφάλισε τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ με το ποσό των 230.000 ευρώ.

Προκύπτουν λοιπόν εύλογα τα εξής ερωτήματα:

1) Αφού ο κ. Παρίσης, όπως ισχυρίζεται, είχε ολοκληρώσει τη μελέτη του έργου κατά τη δική του θητεία, γιατί δεν την δημοπράτησε και γιατί δεν εκτέλεσε το έργο από το 2014 έως το 2019; Είχε 6 χρόνια στη διάθεσή του. Τι περίμενε;

2) Πώς είναι δυνατόν να είχε συμπεριλάβει στη υποτιθέμενη μελέτη τις νέες εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν στην οδό από τον κυκλώνα ΙΑΝΟ, αφού το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο συνέβη μετά την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Παρίση;

3) Αφού ο κ. Παρίσης, όπως διατείνεται, είχε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση του έργου κατά την θητεία του, γιατί ποτέ δεν εμφάνισε το συγκεκριμένο έργο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του πρώην Δήμου Κεφαλονιάς καθώς και την πηγή χρηματοδότησης;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

                                             Από το Γραφείο Δημάρχου

 

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς