ESPA
youreurope Ερμής Διαύγεια Καλλικράτης Σύζευξις

Drink

EΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

test

 

  
 

 

         

Διαβουλεύσεις      

                     

 

Υπηρεσία Αναφοράς Αιτημάτων:

Οδός Παναγή Βαλλιάνου - Τηλέφωνο: 2671026999

www.e-argostoli.gr       

 

Έγγραφα και υποδείγματα αιτήσεων δημοτών

 

 

 Πλατφόρμα Επισκέψεων ΚΕΠ στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη. Προγραμματισμός του ραντεβού σας στο ΚΕΠ, στον παρακάτω σύνδεσμο:

  HTTPS://RANTEVOU.KEP.GOV.GR

 

  ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: 

www.mykeplive.gov.gr  -  www.kep.gov.gr

 

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας - Gov.gr (www.gov.gr)

Άδεια πολιτικού γάμου - Gov.gr (www.gov.gr)

Πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών - Gov.gr (www.gov.gr)

Ονοματοδοσία ανηλίκου - Gov.gr (www.gov.gr)

Δήλωση βάπτισης ανηλίκου - Gov.gr (www.gov.gr)

Ληξιαρχική πράξη γάμου - Gov.gr (www.gov.gr)

Ληξιαρχική πράξη συμφώνου συμβίωσης - Gov.gr (www.gov.gr)

 

Ο Δήμος Αργοστολίου                                              

Ελληνική Δημοκρατία
Χάρτης Κεφαλλονιάς
πατήστε για μεγέθυνση

Σας καλωσορίζουμε στη διαδικτυακή πύλη του Δήμου Αργοστολίου.

Η Ιστορία του Δήμου ξεκινά από τον  Δεκέμβριο του 1864 όταν ιδρύθηκε επίσημα ο Δήμος Αργοστολίου μετά την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα. Αρχικά ονομάστηκε  Δήμος Κρανίων (Κράνης ή Κραναίας) και έμβλημα είχε τον μυθικό ήρωα Κέφαλο με το σκύλο του Λαίλαπα. Το όνομα του δήμου προερχόταν από τον Θουκυδίδη που αναφέρει ότι το σημερινό Αργοστόλι ήταν η αρχαία πόλη Κράνη και η περιοχή λεγόταν Κρανίων Γη. Ο Δήμος περιλάμβανε την πόλη και λίγους κοντινούς οικισμούς σε αυτή.

Το 1998 με το γνωστό  Σχέδιο Καποδίστριας, ο Δήμος διευρύνθηκε κι έγινε ένας από τους επτά δήμους και μία κοινότητα, στους οποίους διαιρέθηκε διοικητικά το νησί της Κεφαλονιάς. Περιλαμβάνει την πόλη του Αργοστολίου έδρα του δήμου και τις πρώην κοινότητες της περιοχής Θηναίας μαζί με τους οικισμούς Κομποθεκράτων, Χελμάτων και Μηνιών.

Από την 1η Ιανουαρίου 2011, όλο το νησί της Κεφαλλονιάς αποτέλεσε έναν ενιαίο Δήμο, ο οποίος προήλθε από τη συνένωση επτά (7) Δήμων (Αργοστολίου, Ελειού-Πρόννων, Ερίσου, Λειβαθούς, Παλικής, Σάμης και Πυλαρέων) και μίας (1) Κοινότητας (Ομαλών) με έδρα το Αργοστόλι.

Με συνολική έκταση 786 τετρ. χλμ και με μόνιμο πληθυσμό που ανερχόταν σε 35.590 κατοίκους (αποτελέσματα απογραφής 2011), ο Δήμος Κεφαλλονιάς αποτελούσε τον τέταρτο σε μέγεθος νησιωτικό δήμο της χώρας.

Από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 με το  Νόμο 4600/2019 ο δήμος Κεφαλονιάς διασπάται και συστήνεται  πάλι ο Δήμος Αργοστολίου με έδρα το Αργοστόλι, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες Αργοστολίου, Ελειού-Πρόννων, Λειβαθούς και Ομαλών.

Ο νέος Δήμος Αργοστολίου καταλαμβάνει έκταση 360 km2 , έχει πληθυσμό 22.145 κατοίκων και  είναι ο μεγαλύτερος από τους 3 δήμους του νησιού της Κεφαλονιάς.

Η Κεφαλονιά με την πλούσια πολιτισμική της παράδοση, με την σπουδαία παρακαταθήκη της στις τέχνες και τα γράμματα, με την απείρου κάλλους ομορφιά της, με την παρθένα φύση της και κυρίως με το εγκάρδιο χαμόγελο των ανθρώπων της, αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Στόχος της νέας διαδικτυακής πύλης είναι να παράσχει τη μέγιστη επιτρεπτή πληροφόρηση και ενημέρωση των δημοτών, των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου. Για όλες τις δράσεις, αποφάσεις και πρωτοβουλίες των υπηρεσιών & οργάνων του δήμου, προσφέροντας παράλληλα μία πλούσια ύλη για την πολιτισμική, τουριστική και κοινωνική ταυτότητα του Δήμου Αργοστολίου. Με στόχο τη χρηστή διοίκηση, σκοπό τη διαφάνεια και την άμεση ενημέρωση, αξιοποιούμε τα εργαλεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, φέρνοντας την κοινωνία πιο κοντά και ενημερωμένη στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής.

Καλή πλοήγηση
Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς