ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

33o KEFALONIA GYM FESTIVAL "ANNA POLLATOU" ----- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 29/6 - 2/7

03/07/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

33o KEFALONIA GYM FESTIVAL "ANNA POLLATOU"

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 29/6 - 2/7

..............................................

Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος

Αρχισυντάκτης Αθλητικών Ειδήσεων ΕΡΤ

         

 Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κεφαλονιάς για το 2023 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο Αργοστόλι. Το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής " Άννα Πολλάτου" άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και το ραντεβού για το 2024 δόθηκε. Διοργανωτής σύλλογος ήταν ο ο Α.Γ.Σ. Επτανήσων "Κεφαλονιά". Η διοργάνωση έγινε με τη στήριξη της Περιφέρειας Επτανήσων, των δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου , ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Παναγής Καππάτος, Βουλευτής Κεφαλονιάς - Ιθάκης: "Το Φεστιβάλ αυτό είναι μία πραγματική γιορτή. Πολλά συγχαρητήρια στον διοργανωτή σύλλογο, στον Σταύρο και τη Μποζένα. Κάποιοι που συμμετείχαν ως αθλητές κάποτε, τώρα είναι προπονητές, γυμναστές και γονείς κι αυτό είναι πολύ συγκινητικό. Πραγματικά η διοργάνωση αυτή διαφημίζει το πανέμορφο νησί μας σε Ελλάδα και εξωτερικό".

 

Θεόφιλος Μιχαλάτος, Δήμαρχος Αργοστολίου: "Πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή της Γυμναστικής, μία γιορτή που έγινε στον τόπο μας σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Θέλουμε ο θεσμός αυτός να συνεχισθεί και να γίνεται κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά. Είναι μία διαφήμιση για το υπέροχο νησί μας. Πολλά συγχαρητήρια σε όσους μοχθούν για την επιτυχία του Φεστιβάλ".

 

Σταύρος Τραυλός , Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς: "Θέλω να συγχαρώ τους αθλούμενους που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, αλλά και τους γονείς τους. Ήταν μεγάλη χαρά για την Περιφέρεια, αλλά και εμένα προσωπικά να βλέπουμε όλο αυτόν τον κόσμο στο νησί μας, να χαίρεται τη διαμονή του και να προσφέρει πλούσιο θέαμα. Πιστεύοντας ότι ο Αθλητισμός προστατεύει τους νέους από τις μάστιγες της εποχής, θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το Φεστιβάλ αυτό, που πλέον αποτελεί θεσμό και φέρει το όνομα της αξέχαστης Άννας Πολλάτου. Βλέπουμε το Φεστιβάλ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αγάπη και ευαισθησία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε".

 

Γιώργος Τσιλιμιδός, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού: "Το Διεθνές Φεστιβάλ της Κεφαλονιάς έχει αφήσει το στίγμα του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και είναι διαφήμιση και προβολή για το νησί μας. Πολλά συγχαρητήρια στον Α.Γ.Σ Επτανήσων "Κεφαλονιά", που διακρίνεται τόσο στον αγωνιστικό, όσο και στον μη αγωνιστικού χαρακτήρα Αθλητισμό. Τον δρόμο στις επιτυχίες και τα μετάλλια τον άνοιξε η κορυφαία Άννα Πολλάτου, που δεν την ξεχνάμε και πάντα θα τιμούμε τη μνήμη της μέσω του Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής".

 

Γιώργος Κατσιβέλης, Δήμαρχος Ληξουρίου: "Θέλω να πιστεύω ότι το Φεστιβάλ αυτό θα συνεχίσει να γίνεται για πολλά χρόνια ακόμη. Το θέαμα που προσφέρουν οι συμμετέχουσες ομάδες είναι καταπληκτικό. Μπράβο στη Μποζένα, τον Σταύρο, την Ελένη και τ` άλλα τα παιδιά. Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ γίνεται και καλύτερο. Είναι ένα μεγάλο ραντεβού Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι και μεγάλη διαφήμιση για την Κεφαλονιά, διεθνώς".

 

Βάνια Σαμόλη, Προϊσταμένη Αθλητισμού - Πολιτισμού Αντιπεριφέρειας: "Ο Αθλητισμός είναι το μέλλον των παιδιών. Τα βοηθά να ξεπερνούν τις δυσκολίες της εποχής. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε και τους γονείς, που ωθούν τα παιδιά τους στον αθλητικό τρόπο ζωής. Πολλά συγχαρητήρια και στον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Επτανήσων "Κεφαλονιά". Καταφέρνει πάντα να φέρνει τα καλύτερα γκρουπ και να γεμίζει την πλατεία του Ληξουρίου, αλλά και το κλειστό Γυμναστήριο στο Αργοστόλι".

 

Ελένη Δαρδαμάνη, Υπεύθυνη Διοργάνωσης: "Ήταν πράγματι πολύ καλό και εορταστικό το κλίμα το τριήμερο που κράτησε το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής της Κεφαλονιάς. Περάσαμε πολύ όμορφα σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Θα επανέλθουμε του χρόνου με πλούσιο θέαμα, όπως πάντα, και πολλές εκπλήξεις".

 

Σταύρος Μπασιαρδής, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής: "Ξεκινήσαμε το 1988 και συνεχίζουμε στο ίδιο στιλ: Καμία διάκριση , όλοι μαζί μια αγκαλιά, όχι μετάλλια, όλοι βραβεύονται στο τέλος. Όλοι είναι νικητές, όλοι χαίρονται τον Αθλητισμό και τη μαζικότητά του, όλοι χαίρονται την Κεφαλονιά. Μπράβο στους αθλούμενους, στους γυμναστές, τους προπονητές και τους γονείς των παιδιών. Πολλοί από τους αθλούμενους μεγάλωσαν κοντά μας και είναι πλέον γονείς ή προπονητές. Τα παιδιά μέσω του Μαζικού Αθλητισμού κοινωνικοποιούνται και αποκτούν φιλίες που κρατούν μιά ζωή. Ραντεβού του χρόνου στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ "Άννα Πολλάτου".

 

 

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς