ESPA

Εκδηλώσεις

3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

02/12/2022
Εκδηλώσεις >>

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ,  02/12/2022

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:22031


 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                       

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                               

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

3η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ο Δήμος Αργοστολίου σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 σε εκδήλωση με αθλητικά δρώμενα που θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό Γυμναστήριο Αργοστολίου «Αντώνης Τρίτσης» στις  19:00 μ.μ. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τριημέρου δράσεων που διοργανώνουν η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Α.μεΑ. «ΥΠΕΡΙΩΝ» και η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του Δήμου Αργοστολίου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας και Ιθάκης και των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση μπάσκετ με αμαξίδιο από τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ελλάδας, Γιώργο Μακρή και τους αθλητές του ΠΑΣΚΑ καθώς επίσης παρουσίαση επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.μεΑ. από τον προπονητή Πολίτση Πολυχρόνη

Παράλληλα, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν

·       το Σάββατο και ώρα 15:00 μμ στο κλειστό Γυμναστήριο Ληξουρίου

·       την Κυριακή και ώρα 11:00 πμ στο κλειστό Γυμναστήριο Σάμης.

·       Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί ημερίδα,  ώρα 09:00 έως 15:00 στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου «ο Κέφαλος».

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Αποτελεί υπενθύμιση, πως οι ανισότητες που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας είναι δυστυχώς ακόμη πολλές και οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε ακόμα πιο πολλά, για να γίνει η καθημερινότητα τους πιο εύκολη.

Ο Δήμος Αργοστολίου, με όλες τις κοινωνικές δομές  είναι ανοιχτοί τόσο σε προτάσεις, όσο και σε οποιαδήποτε συνδρομή και συνεχίζουμε όλοι μαζί να εργαζόμαστε σταθερά, με στόχο την λύση των προβλημάτων, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών ομάδων πολιτών, γιατί η ισότητα και η αξιοπρέπεια είναι αναμφισβήτητα δικαιώματα όλων.

Καλούνται φορείς και συμπολίτες να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις με την παρουσία τους. Ελάτε για να φτιάξουμε μαζί την Κεφαλονιά της Ισότητας και Ισοτιμίας!

 

                                                                                                                     Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                         ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς