ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Δρομολογημένη η επισκευή του πρώην 2ου κ 3ου Γυμνασίου

13/09/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                            Αργοστόλι, 13/09/2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

Γραφείο Δημάρχου

Πλατεία  Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι                                                                                                                                                      

Δρομολογημένη η επισκευή του πρώην 2ου κ 3ου Γυμνασίου.

Το κτίριο του πρώην 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου (παλαιό Θηλέων) θα επισκευασθεί σε πείσμα αυτών που γράφουν και διαδίδουν fake news για προεκλογικούς λόγους.

Η επισκευή του κτιρίου δεν πραγματοποιήθηκε, όταν ακυρώθηκε το 2018 η διαδικασία δημοπράτησης του επειδή η δημοτική αρχή του κ. Παρίση δεν είχε επιλύσει τα ιδιοκτησιακά του θέματα.

Η σημερινή δημοτική αρχή παρέλαβε ένα έργο τελματωμένο με ανεπαρκή μελέτη και προς  απένταξη από το ΕΣΠΑ.

Προσδιορίσαμε με απόφαση του ΔΣ νέα σχολεία χρήστες του κτίσματος για να αποφευχθεί ο μαθητικός υπερπληθυσμός στον χώρο που προκαλούσε αντιδράσεις και επιλύσαμε τα ιδιοκτησιακά θέματα που εκκρεμούσαν.

Ζητήσαμε  από την ΚΤΥΠ ΑΕ την αναθεώρηση των μελετών ώστε να γίνει πληρέστερη αναστύλωση του κτίσματος και να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ειδικές ανάγκες των νέων σχολείων χρηστών.

Με την ολοκλήρωση των νέων μελετών έγινε η τροποποίηση της πράξης ένταξης στο ΕΣΠΑ , απόφαση 10-8-2022, με νέο αυξημένο προϋπολογισμό 2.261.000 έναντι 1.750.000 του αρχικού.

Για την δημοπράτηση του έργου σύμφωνα με την τροποποιημένη πράξη ένταξης απαιτείτο εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας, την εκπόνηση του οποίου αιτηθήκαμε στις 27-9-2022 και το Υπουργείο εξέδωσε την σχετική απόφαση στις 14-7-2023.

Το έργο είναι «γέφυρα» στο νέο ΕΣΠΑ και βρίσκεται σε επικοινωνία η ΚΤΥΠ ΑΕ ως υπεύθυνος φορέας με την διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ για τις διαδικασίες δημοπράτησης του.

Σώσαμε ένα χαμένο έργο με τις συντονισμένες μας ενέργειες για την μαθητική κοινότητα και τα παιδιά μας που σύντομα θα γίνει και είμαστε υπερήφανοι.

 

                                                             

                                                     

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς