ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

07/04/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                              Αργοστόλι, 07/04/2023

 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ                                                                  ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 6604

 

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

 

ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ

 

Ταχ. Δ/νση: Σουηδίας 11, Αργοστόλι, 28100                                                                                                                           

 

Τηλ.-Fax: 26710 22395                                                              

e-mail: kentrokoinotitaskef@gmail.com  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

 

Αύριο, Σάββατο 8 Απριλίου 2023, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα του έθνους των Ρομά», σε ανάμνηση του Πρώτου Παγκόσμιου Συνεδρίου Τσιγγάνων, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Απριλίου 1971 και έθεσε τις βάσεις για τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τη διεθνή κοινότητα.  Εκεί αντιπρόσωποι 14 χωρών επέλεξαν το όνομα Ρομ ως το διεθνές όνομα για τους τσιγγάνους αντικαθιστώντας τις άλλες προσφωνήσεις.

Τα τελευταία χρόνια σε πολλές περιοχές της Ελλάδος πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά. Αν και οι Έλληνες Ρομά δεν αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως μειονότητα και θέλουν να αποκαλούνται Έλληνες Τσιγγάνοι (Ρομά) παρόλα αυτά η 8η Απριλίου γιορτάζεται όχι για να αναδειχτεί η διαφορετικότητα αλλά για να προβληθούν τα ζητήματα που απασχολούν τους Ρομά με στόχο να έρθουν πιο κοντά και να εμπλακούν με τους μη Ρομά σε μια προσπάθεια ουσιαστικής γνωριμίας που θα εξαλείψει στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Ο Δήμος Αργοστολίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά είναι αρωγοί της προσπάθειας με δράσεις ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, αλλά και υποστηρικτικές προς τους Ρομά συμπολίτες μας. Η σταθερή και αμειβόμενη εργασία, η εξάλειψη των πρόωρων γάμων και η σχολική μόρφωση των παιδιών είναι ο δρόμος μέσω του οποίου οι ζωές τους θα βελτιωθούν και θα μπορέσουν να απολαύσουν τα οφέλη της κοινωνίας της οποίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι.

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

Γ. ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΣ

 

 

 

                            

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς