ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Περί παραχώρησης μέρους του Λιμένα Αργοστολίου για τη δημιουργία προσωρινού χώρου στάθμευσης οχημάτων

21/08/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πλατεία Βαλλιάνου

28100, Αργοστόλι

Τηλ: 2671360160

Αργοστόλι, 20-08-2023

 

Το πρόβλημα εξεύρεσης χώρων στάθμευσης στην πόλη μας είναι μεγάλο και υπάρχει εδώ και χρόνια. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν  ζήτησε  ποτέ τη παραχώρηση μέρους του λιμένα ως χώρο στάθμευσης.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος  από τις αρχές του καλοκαιριού, και αφού είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του Τελωνείου, είχε απευθύνει αίτημα στο Υπουργείο Ναυτιλίας  για την παραχώρηση μέρους του Λιμένα Αργοστολίου για τη δημιουργία προσωρινού χώρου στάθμευσης οχημάτων.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο Λιμένας Αργοστολίου είναι χαρακτηρισμένος ως Λιμένας Εθνικής Σημασίας και ως εκ τούτου κάθε παρέμβαση σε αυτό προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη και έγκριση  της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων. Επίσης η νομοθεσία περί παραχώρησης χρήσης χώρων εντός λιμένα είναι αυστηρή και απαγορεύει την τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του λιμένα. Κατά συνέπεια το αίτημά μας θα έπρεπε να αφορά ορισμένο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένες ώρες. 

Λόγω των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου και μέχρι της εγκατάστασης των νέων παραγόντων στο Υπουργείο, η έγκριση που αναμέναμε άργησε να έρθει . Η έγκριση που μας έδωσαν αφορά συγκεκριμένες ώρες, από τις 6 το απόγευμα μέχρι την 1 το βράδυ. Τις πρωινές ώρες δεν μπορεί να ισχύσει αφού το λιμάνι πρέπει να είναι ανοιχτό και  ελεύθερο από κάθε είδους οχήματα που θα εμποδίζουν τη λειτουργία του.

Η αρχή έγινε. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι να δώσουμε λύση στο πρόβλημα στάθμευσης της πόλης μας.

Μια μικρή επισήμανση: Αυτοί που σχολιάζουν σήμερα, σχολίαζαν και πριν από 3 χρόνια την τοποθέτηση της πινακίδας  Ι LOVE KEFALONIA.

Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς