ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Λάσσης

08/12/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                            Αργοστόλι, 08/12/2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

Γραφείο Δημάρχου

Πλατεία Βαλλιάνου

Αργοστόλι, ΤΚ 28100

 

                   Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Λάσσης

 

Υπεγράφη σήμερα 08/12/2023 από τον Αναπληρωτή Δημάρχου κο Γεώργιο Τσιλιμιδό και τον εκπρόσωπο της σύμπραξης Εταιρειών «Ένωση Φορέων: ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ  & ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ με δ.τ. ΤΟΠΟΔΟΜΙΚΗ ΑΕ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ-ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ Ο.Ε. με δ.τ ΤΟΠΟΔΟΜΗ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε» κο Αδαμάντιο Κουρέτα, η σύμβαση εκπόνησης της μελέτης «Πράξη εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Λάσσης Αργοστολίου».

Πρόκειται για την τελική μελέτη που θα οριστικοποιήσει, μετά την ολοκλήρωση των εκκρεμοδικείων στο ΣΤΕ επί του εκδοθέντων Π.Δ Πολεοδόμησης, τα ακριβή όρια των οδών και κοινοχρήστων χώρων της πολεοδομούμενης περιοχής και θα καθορίσει τη συνεισφορά σε γή και χρήμα των ιδιοκτητών.

Το έργο είναι τεράστιας σημασίας για τον Δήμο Αργοστολίου αφού ξεμπλοκάρεται και διευθετείται οριστικά μετά από προσπάθειες πλέον των 30 χρόνων η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής που αποτελεί πυλώνα του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Χρονοδιάγραμμα εκπόνησης της μελέτης είναι 24 μήνες και η χρηματοδότηση της ύψους 326.082,08 ευρώ θα γίνει από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς