ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ κ. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ 3,7 εκ. ΕΥΡΩ

06/09/2016
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Αργοστόλι 6/9/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΗΝ κ. ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ 3,7 εκ. ΕΥΡΩ»

Όπως είναι γνωστό, σε όσους παρακολουθούν την τοπική επικαιρότητα και τα δελτία τύπου που έχουν δημοσιευθεί, η Ευρωπαική Επιτροπή  χορήγησε 3,7 εκατομμύρια ευρώ προς την Ελλάδα, προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των επιπτώσεων του σεισμού και των μετασεισμών στην Κεφαλονιά και τα Ιόνια Νησιά, στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2014.

Θυμίζουμε δε ότι στις 18/2/2015 η βουλευτής του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που ανέλαβε να ασχοληθεί με το θέμα αυτό εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

«Μετά την ανακίνηση του θέματος από τη Βουλευτή του νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στο Υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλίας, Υποδομών και Δικτύων με στόχο την άμεση υλοποίηση των δράσεων αποκατάστασης από τους σεισμούς, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης.  Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 3,7 εκ ευρώ και αφορά δράσεις αποκατάστασης των δημόσιων υποδομών.

Το Ταμείο Αλληλεγγύης αποτελεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές και στο οποίο το Ελληνικό κράτος υπέβαλε αίτηση συνδρομής μετά τους καταστροφικούς σεισμούς τον Ιανουάριο 2014.  Μετά τη συζήτηση της βουλευτή με τον αρμόδιο Υφ/γό  Υποδομών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη, αποφασίστηκε  η συνάντηση των υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να δρομολογηθούν άμεσα οι δράσεις αποκατάστασης του οδικού δικτύου και του λιμένα Ληξουρίου, που ένα χρόνο μετά τους καταστροφικούς σεισμούς παραμένουν σε άθλια κατάσταση.

Αθήνα, 18.2.2015

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου»

Έκτοτε καμία περαιτέρω ενημέρωση για την τύχη των χρημάτων δεν υπάρχει από την κ. Θεοπεφτάτου

Ο  Δήμος δε επανειλημμένα έχει  ενημερώσει για το θέμα αυτό ότι δεν ήταν ο αποδέκτης και άρα και ο διαχειριστής των χρημάτων αυτών αλλά η κεντρική κυβέρνηση.

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς