ESPA

Νέα - Δελτία Τύπου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

13/07/2023
Νέα - Δελτία Τύπου >>

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 

ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ                                                Αργοστόλι, 12 Ιουλίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ                                  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ           

Πλατεία Βαλλιάνου

28100,  Αργοστόλι                                                                  

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

Σε συνέχεια σχετικής ανακοίνωσης  αναφορικά με τη σύσταση και τη λειτουργία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου μας και προκειμένου  να έχουν οι πολίτες την πραγματική εικόνα θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

              Οι Τουριστικές Επιτροπές αποτελούν συμβουλευτικά όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου.  Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκροτεί τις επιτροπές καθορίζει την σύνθεσή τους, τον κανονισμό λειτουργίας τους και τους αναθέτει την επεξεργασία και εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τουρισμού. Συνεπώς η Δημοτική αρχή μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου καθορίζει την σύνθεση και τον τρόπο λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής.

              Αναγνωρίζοντας εξαρχής την μεγάλη σημασία του τουρισμού για το νησί μας και θέλοντας να ακολουθήσουμε με αποτελεσματικότητα και ταχύτητα τις εξελίξεις στον  τουρισμό δημιουργήσαμε μια  τουριστική επιτροπή δυναμικά  στελεχωμένη, με μεγάλη αυτονομία, αυξημένο προϋπολογισμό και προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τις άστοχες τυπικότητες οι οποίες θα περιόριζαν και θα ήταν τροχοπέδη στο έργο της.

 Ειδικότερα

 1. Συνθέσαμε μια τουριστική επιτροπή με ευρεία σύνθεση (24 μέλη) με εκπροσώπους από όλες τις παρατάξεις και όλους τους φορείς του τουρισμού του νησιού μας.

2. Επιλέξαμε και στελεχώσαμε την επιτροπή  με καλά καταρτισμένους και εξειδικευμένους συνεργάτες (όπως είναι κοινά αποδεκτό)

3. Υπερδιπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό για δράσεις τουρισμού

4. Εμπιστευτήκαμε τα στελέχη της και τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων  και  αφήσαμε την  επιτροπή να λειτουργεί ελευθέρα, χωρίς να παρεμβαίνουμε στο έργο της, περιορίζοντας την ανάμειξή μας στην έγκριση του πολύ καλά σχεδιασμένου και εμπεριστατωμένου σχεδίου δράσης (όπως είναι κοινά αποδεκτό).

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

 

Επιστροφή στην κατηγορία
Δήμος Κεφαλλονιάς Δήμος Κεφαλλονιάς